Avbytare: Fredrik Odell, Oliver Espinoza, Carl Odell, Mathias Herrström och Simon Johansson (mv).

Vasko Mitrovic ut - Fredrik Odell in 73 min
Oliver Oliveros ut - Oliver Espinoza in 81 min
Rickard Andersson ut - Carl Odell in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Efter tre raka förluster var det nu hög tid att komma tillbaka i vinnarspåret. Ett hett derby borta mot FC Trelleborg stod på menyn. Båda derbyna ifjol slutade oavgjort så vi väntade oss en stentuff match. Vi saknade bl.a. vår skytte/assistkung Johan Hellström som var bortrest. Tillbaka i startelvan var Patrik Lippe, Christian Ahlström och Vasko Mitrovic. Lagen inleder med att "känna på varandra". I den 6:e minuten kommer en FCT spelare fri och försöker lägga tunnel på Izzettin Adigüzel i målet men Izzettin får bollen på sig tillräckligt mycket för att Adam Norén ska hinna upp den innan mållinjen och rensa undan. I den 15:e minuten bryter Patrik Lippe ett FCT anfall vid mittlinjen och ser snabbt att Rickard Andersson står bra till utanför FCT:s straffområde. Passningen upp är perfekt och Rickard vänder upp och skjuter direkt tätt utanför. I den 20:e minuten driver Vasko Mitrovic upp bollen och spelar fram till Rickard Andersson vid mittlinjen. Rickard lägger sedan bollen på djupet bakom FCT:s backlinje och där sprintar Oliver Oliveros ifrån backarna och blir fri med den utrusande målvakten. Oliver chippar bollen elegant över målvakten och in i mål till 0-1 och vilt jubel i bortalägret. Ett klassmål! Detta var Olivers 5:e seriemål i år. I den 27:e minuten slår Patrik Lippe ett vänsterinlägg från hörnflaggan där Rickard Andersson nickar ner i backen men målvakten räddar. I den 29:e minuten driver Oliver Wilson upp bollen från mittlinjen och tar sig ända upp till straffområdet där han avlossar ett hårt markskott som målvakten lyckas rädda. Oliver Oliveros är nära att hinna upp returen men bara nära. I den 32;a minuten rusar Izzettin Adigüzel långt utanför sitt straffområde och får undan bollen men FCT anfallaren fullföljer bryskt och kör över Izzettin som blir liggandes en bra stund. FCT spelaren tilldelas ett gult kort. I den 37:e minuten slarvar André Andersson med en hemåtpassning men Izzettin Adigüzel räddar friläget till en hörna. Hörnan slås och FCT vinner den på bakre stolpen och nickar mot mål där turligt en FCT spelare får bollen på axeln och ändrar riktning in i mål och kvitterat till 1-1. I den 43:e minuten skjuter Oliver Wilson från dålig vinkel till vänster men målvakten räddar via stolpen och ut till hörna. I den 44:e minuten slår Oliver Wilson en hörna som FCT nickar bort fast inte bättre än ut till Oliver igen. Oliver siktar in sig på Carl Mattsson som elegant vinner luftduellen och nickar in bollen i bortre krysset till 1-2. Detta var Carls 1:a mål någonsin för ÖT Smygehuk FF. Psykologiskt viktigt mål precis innan pausvilan. I den 46:e minuten slår FCT ett markinlägg som Izzettin Adigüzel styr rakt ut till en FCT spelare men Izzettin räddar avslutet ut till en hörna. I den 47:e minuten slår Oliver Wilson ett inlägg som Carl Mattsson nickar mot bortre mot Oliver Oliveros som snabbt uppfattar att Vasko Mitrovic är fri framför mål och Oliver Oliveros nickar bollen hårt mot Vasko som i sin tur nickar bollen i mål till 1-3. Detta var Vaskos 6:e seriemål i år. I den 58:e minuten skjuter Christian Ahlström ett hårt volleyskott från 35 meter som går ca 1 meter över. I den 61:a minuten kontrar FCT ut till höger och man skjuter ett skott som tocuhar ett ÖT ben och styrs in i mål vid bortre stolpen till 2-3. I den 62:a minuten bryter Adam Norén ett FCT anfall och driver upp bollen. Adam spelar upp till Rickard Andersson som grundlurar sin försvarare genom att klacka bollen tunnel på försvararen och sen vända upp och servera Oliver Oliveros en fin djupledsboll där Oliver kommer fri och enkelt placerar in 2-4. Detta var Olivers 6:e seriemål i år. I den 63:e minuten kontrar ÖT snabbt där Oliver Wilson spelar upp till Rickard Andersson som tar ner bollen och från 16-meters snyggt placerar in 2-5 vid bortre stolpen med vänstran. Detta var Rickards 4:e seriemål i år. 2 mål på 2 minuter direkt efter FCTs reducering. Nu tar ÖT Smygehuk fullständigt över matchen men det är FCT som har nästa målchans. I den 70:e minuten skjuter FCT från nära håll där Izzettin Adigüzel räddar via stolpen och ut. I den 71:a minuten räddar Izzettin Adigüzel ett skott från nära håll. I den 73:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Fredrik Odell. I den 75:e minuten är Oliver Oliveros fri igen och när han tar sig in i straffområdet står hans tröja ut som ett segel efter att en FCT försvarare hållit i hans tröja och domaren blåser solklar straff. Christian Ahlström stegar fram och placerar säkert in 2-6 där målvakten ligger i ena hörnet medan bollen far in i mål i andra hörnet. Detta var Christians 3:e seriemål i år. I den 81:a minuten byts en slutkörd Oliver Oliveros ut och in kommer 17-årige debutanten Oliver Espinoza som anlänt från FCT:s juniorlag några veckor tidigare. I den 85:e minuten byts Rickard Andersson ut och in kommer Carl Odell. I den 90:e minuten slår Sebastian Lindahl ett perfekt inlägg från vänster mot en fri Oliver Espinoza framför mål och Oliver bara tochar bollen med huvudet och den far in i mål intill bortre stolpen till 2-7. Detta var Olivers 1:a mål någonsin för ÖT Smygehuk FF. Izzettin Adigüzel passade på att jubilera då han gjorde sin 100:e A-lagsmatch för ÖT Smygehuk FF. ÖT Smygehuk vinner derbyt i utklassningsstil med 2-7 och visar än en gång tvivlarna vem som är 3:a i stan efter TFF och IFK. I nästa match väntar BK Höllviken på torsdagen den 19:e juni klockan 19:00 på Höllvikens IP.